top of page
Zoeken

CBR theorie examen reserveren.

Je kunt je theorie-examen via je rijschool inplannen , maar dit betekent vaak dat je onnodig extra geld moet betalen. Terwijl jij ook je theorie-examen volledig zelfstandig kunt inplannen bij het CBR!

Je hebt hierbij helemaal géén rijinstructeur bij nodig! Dit gebeuren duurt minder dan 5 minuten. Je kunt je eigen locatie/ dag / tijdstip uitkiezen.



Theorie-examen reserveren via Mijn CBR


Je reserveert je theorie-examen op één van de onderstaande manieren:

  1. Reserveer zelf via mijn.CBR.nl . Je een DigiD account  nodig.

  2. Klik op Examen reserveren of wijzigen. 

  3. Kies het voertuig waarvoor je examen wilt gaan doen.  

  4. Kies het theorie-examen. 

  5. Kies een plaats, datum en tijd.  

Na de betaling ontvang je een e-mail van het CBR. Hier in krijg je een bijlage van van je de uitnodiging voor het theorie-examen.



Theorie-examen via een reserveringswebsite

Pas op voor websites waar je een theorie-examen kunt reserveren. Deze websites lijken vaak op de CBR-website. Je betaalt hier meer geld voor een theorie-examen dan wanneer je dit zelf via Mijn CBR doet.

Onderschat je examen niet!


Een goede voorbereiding is zeer belangrijk om te slagen voor je theorie-examen. De meeste leerlingen onderschatten hun theorie-examen , en zakken daardoor onnodig voor hun examens. Dit is wat het CBR hierover te zeggen heeft.

''Het slagingspercentage komt niet boven de 40 uit. We hebben sterk het vermoeden dat veel mensen het examen onderschatten en sommigen denken dat ze wel een gokje kunnen wagen. Zonde van het geld! En niet goed voor de verkeersveiligheid, want vaak hebben deze kandidaten al wel rijles! Onze examenvragen testen of een kandidaat over voldoende kennis en inzicht beschikt om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Dus, denk er niet te licht over en bereid je goed voor.’

RijHetWijst bied online theoriecursussen aan in de categorieën : ''Auto , bromfiets , motorfiets , taxi en vaarbewijs''. Hierin behandelen we ALLE belangrijke onderwerpen en examen vragen van het CBR. Voor meer informatie:






bottom of page