top of page
Zoeken

Alcohol in het verkeer

Alcohol in het verkeer

Alcohol in het verkeer is nooit een goede combinatie. De kans dat je een verkeersongeluk veroorzaakt, wordt al groter na één glas alcohol. Er zijn wettelijke grenzen: deze zeggen niet hoeveel drankjes je mag drinken, maar hoeveel alcohol je in je bloed mag hebben als je gaat rijden. Dat is voor jou heel lastig te meten. Niet drinken is altijd veiliger.


Maximum alcoholgehaltes voor beginnende en ervaren bestuurders:

  • De maximum alcoholgehalte van een beginnende bestuurder is 88 Ugl (= microgram per liter), omgerekend 0,2 promille. Dat is nog niet één drankje.

  • Voor een ervaren bestuurder is dat 220Ugl , omgerekend 0,5 promille. Dat zijn ongeveer twee glazen. Dit geldt voor bestuurders van ALLE vervoersmiddelen.


Wat is een standaardglas alcohol?

Een standaardglas is een glas dat aan de soort drank is aangepast. Het is een hulpmiddel om de hoeveelheid drank die je drinkt te controleren. Standaardglazen zijn zo gemaakt dat ze altijd ongeveer 10 ml of 12 gram alcohol bevatten. Hoe groot of klein de standaardglazen zijn hangt af van hoe sterk de drank is. Daarom is bijvoorbeeld een bierglas groter dan een wijnglas. Een standaardglas is dus de hoeveelheid drank waarmee je 10 gram alcohol binnen krijgt.


standaardglazen

Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je auto, bromfiets, motorfiets, taxi, vrachtauto, trekker, en vaarbewijs theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het CBR. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


Voor meer informatie:

RijHetWijst biedt online theoriecursussen aan in de categorieën:

Comments


bottom of page