top of page
Zoeken

Minimum profieldiepte banden


profieldiepte banden

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het van groot belang dat de profieldiepte van de autoband voldoet aan de aanbevolen profieldiepte! Hierdoor voorkom je o.a dat je te maken krijgt met aquaplaning!


Wettelijke minimum profieldiepte (Personenauto's)

Nieuwe banden hebben, afhankelijk van het type, een profieldiepte van 7 mm tot 9,5 mm. Dit profiel zorgt voor optimale eigenschappen onder wisselende omstandigheden.

  • De wettelijke minimum profieldiepte van een zomerband is 1,6 millimeter.

  • Echter worden we bij winterbanden geadviseerd om ze te vervangen bij 4 millimeter!


Wettelijke minimum profieldiepte Motorfiets banden

  • De minimale wettelijke profieldiepte voor motorfietsen is 1 mm. Echter wordt het aangeraden om je motorbanden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm of lager.


  • Voor de bromfiets is er geen minimale profieldiepte wettelijk voorgeschreven . Wel is bepaald dat over de hele omtrek en breedte van het loopvlak profilering aanwezig dient te zijn. Tenminste 1 mm profiel is een veilige marge.
Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je auto, bromfiets, motorfiets, taxi, trekker, en vaarbewijs theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het CBR. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


Voor meer informatie:


Online theorie cursusbottom of page