top of page
Zoeken

Militaire colonne | Vlaggetjes

Hoe zit het eigenlijk met de eerste voertuig van een militaire colonne / uitvaartstoet? Wat zijn de voorrangsregels, wat betekenen de vlaggetjes, en hoe herken je de eerste voertuig van een colonne? Al deze vragen worden in deze blog besproken!


Militaire colonne

Vlaggetjes militaire colonne

  • De eerste voertuig van een militaire colonne kan je herkennen aan de vlaggetjes. Deze voertuig is namelijk voorzien van 2 blauwe vlaggetjes, en een rechter blauwe koplamp.

  • De voertuigen die daarna komen, die in het midden rijden. Zijn voorzien van 1 blauwe vlag aan de rechter zijde, en een rechter blauwe koplamp.

  • De aller laatste voertuig van een militaire colonne kan je herkennen aan de groene vlag. Deze voertuig heeft aan de rechter zijde een groene vlag / koplamp.
Uitvaartstoet vlag


Vlaggetjes uitvaartstoet

  • Een uitvaartstoet heeft in Nederland een speciaal herkenningsteken waaraan alle weggebruikers een rouwstoet kunnen herkennen. Het gaat om een zwarte vlag met witte reflecterende strepen. De vlaggen moeten aan de linker- en rechterkant van de begrafenisauto’s en particuliere volgauto’s bevestigd worden.


De eerste voertuig van een militaire colonne / uitvaartstoet

  • De voorste voertuig van een militaire colonne moet zich net als alle andere weggebruikers aan de normale verkeersregels houden. Voor meer informatie over de voorrangsregels van een militaire colonne, klik op de onderstaande link:


Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je auto, bromfiets, motorfiets, taxi, trekker, en vaarbewijs theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het CBR. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


Voor meer informatie:


Online theorie cursus

bottom of page