top of page
Zoeken

Militaire colonne regels

Wanneer mag je een militaire colonne wel of niet kruisen? In deze blog leggen we dit kort uit!


Militaire colonne / uitvaartsstoet kruisen

  • Een militaire colonne en een uitvaartstoet mag je op een gelijkwaardige kruispunt NIET kruisen. Een gelijkwaardige kruispunt is een kruispunt zonder verkeersborden of tekens die de voorrang regelen.

  • Op een ongelijkwaardige kruispunt mag je een militaire colonne / uitvaartstoet WEL kruisen! Dit mag wanneer je op de voorrangsweg rijdt, en de militaire colonne te maken heeft met haaientanden/stopbord!


“Op voorrangskruisingen gelden geen speciale verkeersregels met betrekking tot militaire colonnes”, zegt woordvoerder Willem Bonekamp van het ministerie. “Artikel 16 van het RVV die bepaalt dat weggebruikers militaire colonnes niet mogen doorsnijden is niet van toepassing op voorrangskruisingen. Verkeersborden die de voorrang regelen gaan boven verkeersregels, zo zegt artikel 63 RVV.”


Er heerst veel verwarring betreft de regels over de militaire colonne. Vergeet deze blog daarom niet te delen met je vrienden! Vooral als ze binnenkort hun theorie-examen hebben.


Militaire colonne regels

Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je auto, bromfiets, motorfiets, taxi, trekker, en vaarbewijs theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het CBR. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


Voor meer informatie:

RijHetWijst biedt online theoriecursussen aan in de categorieën:
bottom of page