top of page
Zoeken

LWT-kaart is nu zes maanden geldig!


LWT-kaart

Een LWT-kaart (leer-werktraject-kaart) is vanaf 1 maart voor zes maanden geldig, in plaats van de gebruikelijke vier maanden. Dat melden Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en Taxiwerq.


Met een leer-werktraject-kaart (LWT) kan een aspirant-chauffeur praktijkervaring op doen in het contractvervoer. Zonder een LWT-kaart is dit niet toegestaan.

Vanaf 1 maart 2023 krijgt een aspirant-chauffeur 2 maanden extra de tijd. Binnen de zes maanden moet het chauffeursdiploma behaald zijn.Is een LWT-kaart verlengbaar?


Nee, een lwt-kaart wordt slechts eenmalig verstrekt, zes maanden geldig en kan niet verlengd worden.


De begindatum van de chauffeurskaart sluit altijd aan op de einddatum van de lwt-kaart. De chauffeurskaart is pas bruikbaar vanaf het moment dat de lwt-kaart is verlopen.


Mag je met een LWT-kaart alle soorten taxivervoer verrichten?


Nee, met een LWT-kaart mag je enkel contractvervoer verrichten. Straattaxivervoer is niet toegestaan.


Contractvervoer heeft over het algemeen betrekking op leerlingenvervoer, ziekenvervoer en vervoer van ouderen en gehandicapten.


Online leren voor je taxi theorie-examen?


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je taxi theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoelaat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het CBR. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


Voor meer informatie:


Online taxi theorie cursus


Kommentare


bottom of page