top of page
Zoeken

APK keuring regelgeving (2024)

APK keuring regelgeving

Heb jij een nieuwe auto aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je weet wanneer je je auto moet laten keuren. De regelgeving van benzineauto's en dieselauto's zijn namelijk niet hetzelfde! In deze blog kom je alles te weten over de APK Keuring.


APK Keuring benzineauto:

Als je een gloednieuwe benzineauto koopt moet je die pas na 4 jaar voor het eerst laten keuren. De volgende 2 APK keuringen zijn steeds na 2 jaar. De keuringen die daarna komen zijn jaarlijks! (4-2-2-1)


APK Keuring dieselauto:

Als je een gloednieuwe dieselauto koopt, dan is de allereerste keuring na 3 jaar. Vervolgens moet je jaarlijks je auto laten keuren! (3-1-1)


Moet een motorfiets ook APK-gekeurd worden?

Tweewielige motorfietsen hoeven in Nederland niet APK-gekeurd te worden om van de openbare weg gebruik te mogen maken.

Moet een caravan ook APK gekeurd worden?

De APK-plicht geldt voor personenauto’s, bedrijfswagens, bussen, driewielige motorrijtuigen en aanhangers met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kilogram. Caravans vallen daar niet onder, campers wel.


Vrijstelling APK?!
  • Is een personenauto ouder dan 30 jaar, dan hoef je hem maar één keer in 2 jaar laten keuren.

  • Voor personenauto’s ouder dan 50 jaar geldt er GÉÉN APK-plicht meer, deze uitzondering geldt niet voor een taxi, bus, OV-auto, vervoer gevaarlijke stoffen.Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je auto, bromfiets, motorfiets, taxi, trekker, en vaarbewijs theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het CBR. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


Voor meer informatie:


online theorie cursus


Commentaires


bottom of page